Če ne gre s silo, gre z Agent Orange


Ime igre: Monster of the Week
Monster of the Week je igra kolektivnega pripovedovanja zgodb in igranja vlog, pri kateri se skupina prijateljev zbere okoli mize, našili svinčnike, pripravi kocke in liste, ter ustoliči vodjo srečanja (t. i. Dungeon master), ki naše na novo nastale junake postavi zabavnim dogodivščinam naproti. O uspehu junakovih namer - in njegovi usodi - odloča met kocke. Slednje imejte v mislih ob branju - veselje, jezo, smeh in nejevero, ki so spremljali razplet zgodbe.

Prizorišče: Osemdeseta leta, nekje v ruralnem delu ZDA z obilico starih gozdov.
Igralci: izraelski vampir, ki se je ponašal s palestinskimi spominki; ekscentrični angleški plemič, ki je lov na pošasti jemal za samo malo bolj živahen safari; iz norišnice pobegli teoretik zarot, ki je bil prepričan, da se bo svet kmalu končal; angel, ki je bil poslan na Zemljo, da zagotovi prihod poslednje sodbe; mehiški rokoborec, ki je lov na pošasti uporabljal kot marketing za svoj novi reality show; in uporniška najstnica s kartoteko, ob kateri bi še najhujši izmečki družbe lahko samo zardevali.

*

To je zgodba o ceni, ki jo morajo junaki plačati zato, da bi rešili svet. Nadvse raznoliko skupino lovcev na pošasti iz vseh koncev, krajev ter časov, je pričakala naloga, naj raziščejo serijo skrivnostnih umorov v gozdu. Tja se je odpravila večina naše skupine. Izjema je bil nori teoretik zarot, ki se je na tej točki začel izdatno posvečati okultnim raziskovanjem in ni želel izgubljati časa s, kakor je temu rekel, “posvetnimi zadevami.”

Po prihodu v malo podeželsko mestece, kamor samo ponesreči zatava kak tujec, se je skupina zapletla v mrežo konfliktov s pripadniki lokalne skupnosti - ti so se v prostem času ukvarjali z ne prav čednimi aktivnostmi. Ekscentrični plemič pa je, misleč da bo s sledenjem nepridipravom v zakotno ulico pridobil več informacij, končal ugrabljen.

Ostali lovci so se podali v iskanje za plemičem, medtem ko je angel navezal stike z domorodci, da bi izvedel več o nevarnosti, ki je grozila ljudem v bližnjem gozdu. Hitro je postalo jasno, da ni izbire, kajti pošasti, ki so si lastile stari gozd, so napadale ljudi. A namesto, da bi se lotili potrebnega iztrebljanja, je skupina lovcev v iskanju svojega člana pustila pot uničenju. Ko so jih našli, za ugrabitelje niso poznali milosti, nad nepridipravi so se kar najbolj brutalno izživljali, da bi jim dali lekcijo, ki je ne bi mogli pozabiti (ko bi ne umrli). Nastali kraval je privabil tudi lokalno policijo.

Ko je angel videl, da človeške oblasti preganjajo njegove kolege, je smatral, da gre za pomoto. V želji, da bi preostanku skupine uspelo rešiti mesto pred nevarnostjo, ki je prežala v gozdu, se je angel predal policiji in s tem omogočil ostalim, da se izmuznejo.

Šerif ni bil najbolj zadovoljen. Angela je odpeljal na bližnjo policijsko postajo ter ga zaprl za 24 ur zaradi motenja javnega reda in miru. Skušali so mu obesiti tudi posedovanje prepovedanega orožja, a njegov ognjeni meč ni bil vključen v trenutno zakonodajo. Medtem ko je angel, čigar misija je bila izkoreniniti vse pošasti, da bi se lahko začela Apokalipsa, ždel v zaporu, mu ni preostalo drugega kot upanje, da njegovi kolegi opravijo s pošastmi, ki so ljudem preprečevale, da bi sami uničili svet.

Skupina lovcev se je ta čas približevala stvorom, ki so napadali ljudi. Že prej so vedeli, da so se napadi na ljudi začeli potem, ko so ljudje začeli s sečnjo dreves v prej stoletja nedotaknjenemu predelu gozda. Ko so tako naši junaki razmišljali o situaciji, so se zavedli, da so se znašli v težavah, ki so jim segale krepko preko glave.

Njihov nasprotnik ni bil samo en stvor, temveč trije. Skupina wendigov (simpatičen stvor z naslovnice) je zarukala, da je lovcem na pošasti zaledenela kri. Vsem, razen vampirju, ki je tako ali tako že bil mrzlokrven.


Z divjimi zamahi so wendigi lomili mlado drevje, medtem ko so svoje rogovje nastavljali našim lovcem v želji, da bi jih nabodli. Situacija je postajala vedno slabša. Lovci so bili kmalu na robu smrti. Še vedno stoječi ekscentrični anglež in uporniška najstnica sta uspela za silo zamotiti wendige ter izvleči polomljenega vampirja in osramočenega rokoborca iz nevarnosti. Po napornem begu iz gozda, ki so si ga lastili gorostasi stvori, se je skupina odločila, da naslednji dan pobere angela ter zapusti mesto - tukajšnje pošasti so bile očiten prevelik zalogaj za druščino.

Ravno izpuščeni angel nad predlogom ni bil navdušen. Ni želel verjeti, da bi skupina, ki jo je izbral za konec vseh pošasti, tako hitro odnehala. Uporniška najstnica se je upirala, mehiški rokoborec je še vedno lahko jedel samo na slamico, izraelski vampir si je po obisku bolnišnice opomogel, a se mu je vsakršen nadaljni poskus reševanja težave zdel zaman, saj to ni bilo v interesu Izraela, medtem ko je bil ekscentrični plemič preveč zaposlen s papirologijo, ki jo je bilo potrebno izpolniti za angelovo osvoboditev ter vrnitev njegovega ognjenega meča. “Kaj vam ne morem samo dati šopa bankovcev in rečemo, da je opravljeno?” je v obupu potožil policijski uslužbenki, ki je sedela za mizo.

Ženska ga je pogledala, privzdignila obrvi, za vsak primer obrisala očala ter rekla: “Ne.”

Po neuspelem prepričevanju, da jim lahko skupaj uspe, da to delajo za dobro nedožnih ljudi, in da so povezani z usodo, se je angel odpravil na pot maščevanja sam in osamljen. Zajahal je motor ter se odpeljal do najbližje vojaške letalske baze. Prebil se je čez kontrolno točko, ne da bi sprožil alarm. Njegov cilj je bil hangar z bombniki B-52. Izognil se je patruljam ter se preoblekel v pilotsko uniformo. Prebil se je do bombnika, na katerega so ravno nalagali bombe herbicida Agent Orange. To so bili še zadnji ostanki vietnamskih zalog, ki so jih peljali na uničenje.

Za posadko bombnika se je izkazalo, da je sestavljena iz kupa sovjetskih dvojnih agentov, ki so samo čakali na ukaz. Bombnik je zavil s poti ter gozd wendigov zasul s količino ubijalskega herbicida, ki je zagotavljala, da na področju še naslednjih sto let ne zraste nič. Angelova misija je bila uspešno opravljena.

Po opravljeni začetni misiji se je sovjetska skupina dvojnih agentov lotila netenja III. svetovne vojne, naš angel pa je pomirjen, da so prebivalci malega mesteca rešeni nevarnosti wendigov zapustil letalo ter se vrnil k skupini lovcev, ki ni mogla verjeti, kaj je naredil.

Ivan

Komentarji