Stalni razpis portala Znanstvena Fantastika

Spletni portal Znanstvena Fantastika vas vabi k sodelovanju! Razpisujemo poziv za izvirne kratke zgodbe žanra fantazije, znanstvene fantastike in nadnaravnih grozljivk ter zapise o vaših najljubših doživetjih in pripetljajih iz sveta namiznih ali računalniških iger. Prav tako pa nadobudne ljubitelje spekulativne književnosti vabimo k sodelovanju z našo ekipo (glej spodaj)!

Kratka zgodba

Vesoljski gusarji, ki se zavoljo spleta nenavadnih okoliščin znajdejo sredi galaktične vojne; izgubljeni bojevnik, ki na begu pred zmajem najde novo upanje v davno pozabljenem legendarnem meču; neustrašna odpadnica, ki na motorju drvi mimo ostankov post-apokaliptičnega sveta v iskanju mističnega semena, ki bi lahko obudilo življenje na planetu; skupina rudarjev, ki počasi odkriva grozljive skrivnosti podzemlja; osamljeni bojni robot, ki v iskanju staršev majhne sirote spet najde smisel; in nori znanstvenik, ki načrtuje invazijo v Pekel, da bi Zemlji zagotovil neizčrpne zaloge naft.

Vse to in še več si želimo prebirati in objavljati na našem spletnem portalu. Fantazijska književnost pokriva zvrsti, ki naši domišljiji zares pustijo prosto pot - da si zamišljamo nezamisljivo, in da sanjamo o - zaenkrat? - neuresničljivem.

Sprejemamo tako svetle obljube o boljši prihodnosti (utopije) kot temna svarila o njej (distopije). Tako temno fantazijo kot poskočne dogodivščine. Tako "trdo" znanstveno fantastiko kot "lahkotno" zvezdno opero. Tako parni- kot kiberpank in seveda tudi vse-ostalo-pank. Zgodbe o raziskovanju vesolja, o pustolovščinah magičnih bitjih in o grozljivih skrivnostih neznanega. Nadobudne pisce fantazijeznanstvene fantastike in nadnaravnih grozljivk vabimo k oddaji svojih izvirnih literarnih prispevkov. Svojo zgodbo nam pošljite na znanstvenafantastika2018@gmail.com.

Dolžina kratke zgodbe naj ne presega 2000 besed in napisana naj bo v slovenščini. Ocenjevali bomo kreativnost, slog, jezik, vsebino, inovativnost, literarno kakovost in vtis posamezne zgodbe. Na poslane zgodbe odgovorimo s ustreznim komentarjem dela, če boste izbrani, pa bodo tudi lektoriranaobogatena z grafično podobo in objavljena na spletnemu portalu. Če potrebujete navdiha, ste vljudno vabljeni k branju naših izbranih zgodb (kjer med drugim najdete zmagovalno zgodbo NMN 2017 in dobitnico Srebrne Supernove).

Poglejte si tudi našo oddajo o pisateljskih izzivih.

Zapisi z namizja

Skupina prijateljev, obilo kock, kupi papirja in zvrhan koš domišljije, obogaten z nebrzdanim smislom za humor, so popoln recept za nepozabne namizne dogodivščine. Ni važno ali ste igrali v svetu ječ in zmajev, ali pa imeli raje turobno prihodnost post-apokaliptičnih ruševin, mogoče ste reševali galaksijo pred nepridipravi ali pa sami začeli trgovsko vojno v arhipelagu zmajelikov.

Bralce vabimo, da z nami delijo svoje spomine najboljših trenutkov iz sveta igranja vlog in metanja kock. Tako kot iz sveta namiznih, sprejemamo tudi dogodivščine iz sveta računalniških iger. Svoje zapise nepozabnih pustolovščin nam lahko pošljete na znanstvenafantastika2018@gmail.com.


Poslani prispevek naj bo v slovenskem jeziku (predvsem dobrodošla je slovenska slovenščina, nekoliko manj pa po-angleščena). Okvirna dolžina zapisa naj ne presega 1000 besed. Ravno tako naj vključuje ime igrane namiznice oziroma računalniške igre. Primere naših zapisov si lahko ogledate tukaj.

Pridružite se nam

Spletni portal Znanstvena Fantastika vabi k sodelovanju! Si želite prispevati k razvoju spekulativne književnosti (fantazije, znanstvene fantastike, nadnaravnih grozljivk) na slovenskih tleh?

Na znanstvenafantastika2018@gmail.com se nam na kratko predstavite in nam povejte, zakaj bi se radi pridružili naši ekipi. Ste stalno na preži za novostmi v svetu literature in bi si želeli pisati novic? Se dobro znajdete v skupinskemu delu in bi pomagali pri organizaciji projektov? Imate idejo, ki bi jo želeli deliti z nami? No, le povejte nam! Mi se že veselimo sodelovanja z vami.

Več o nas in namenu portala  si lahko preberete tukaj.

Komentarji

Oseba OSMIŠLJANJE sporoča …
Skrbnik spletnega dnevnika je odstranil ta komentar.
Oseba Boki sporoča …
Tukaj je govor o literarnem ustvarjanju.
Oseba Aljoša Toplak sporoča …
Sem odstranil ne-relevanten komentar. Tukaj so dobrodošla vprašanja in povratne informacije glede našega razpisa.
Oseba Pecnik Suzana sporoča …
Pozdravljeni, ponudba posojila med resnimi in poštenimi posamezniki v 72 urah.
Za vse vaše finančne težave sem vam še naprej pripravljen pomagati. moj kredit je odprt za posameznike in podjetja, ki so sposobni spoštovati pravico do financiranja in pogodbo, ki jo bomo morali podpisati. kontaktirajte me po e-pošti: pecniksuzana0@gmail.com