Greedfall - Napovednik fantazijskega RPG, ki se končno ne dogaja v kvazi srednjem veku



10. septembra 2019 je izšla računalniška igra GreedFall, računalniškega razvijalca Spiders (igro so objavili pri založniku Focus Home Interactive). Spiders je imel skozi zadnje desetletje več dobrih iger, ki pa jim nikoli ni zares uspel preboj v ospredje. Zdi se, da je GreedFall poskrbel za veliki preboj francoskega studia, ki je v razvoju računalniških iger vse od leta 2008.

GreedFall je akcijski RPG, ki je postavljen v fantazijski svet namišljenega 17. stoletja. S tem je v področje računalniških iger, še posebej RPG žanra, vnesel dobršno mero svežine, saj so - kar se tiče fantazijskih RPG iger - že zelo dolgo prevladovale igre, ki so postavljene v "fantazijski" srednji vek.
Preberite še: Cyberpunk 2077 — Napovednik obljublja vse, kar bi si lahko ljubitelji žanra želeli
Igra po vtisih iz napovednikov deluje kot duhovna naslednica Biowareove nesrečne franšize Dragon Age. Nekateri bodo imeli težave z dejstvom, da določeni elementi v igri ne odslikavajo stanja v 17. stoletju, kar se tiče zgodovinske natančnosti - tak primer so razni oklepi.



A to pomankljivost odtehta dejstvo, da imamo glavnega junaka, skupino njegovih podpornikov, pomagačev in rivalov ter nov neznani kontinent, poln čudes, zakladov in dogodivščin, ki samo čakajo na to, da se lahko začnejo.

Igralcem se tako obeta nadebudna kombinacija akcije, intrige in raziskovanja.

Ivan


Komentarji