9. pisateljski izziv: VSTAJENJEPisanje je tako kot vse ostalo sposobnost, ki se lahko izboljša samo z vajo. Vaja dela mojstra, pravi pregovor. K sodelovanju ste vabljeni vsi, "končni" izdelek pa lahko brez zadržkov objavite v komentarjih pod to objavo. Vse zgodbe, ki bodo prispele pravočasno in izpolnjevale navedene kriterije, bomo objavili v samostojni objavi.

Tema 9. pisateljskega izziva je v luči bližajočega se praznika velike noči: VSTAJENJE.

Kratka zgodba mora biti dolžine od 250 do 500 besed.

Časa za oddajo imate do vključno nedelje, 31. marca 2020.

Žanrsko je lahko zgodba znanstvena fantastika, fantazija, nadnaravna grozljivka ali katerikoli podžanr omenjene trojice.

V zgodbi morate obvezno uporabiti 5 določenih besed.

Vaše besede tokrat so: razvoj, sredina, račun, korenina, ključ
Preberite še: NMN literarni natečaj - Vzrok & posledice
Kratko zgodbo objavite v komentarjih pod to novico. Vse pravočasno oddane zgodbe, ki bodo izpolnjevale navedene kriterije bodo zbrane v skupni objavi naslednji teden.


Ivan


Komentarji

Oseba jane1985 sporoča …
VSTAJENJE

Hella je glavo močno prižela na svoje prsi. Če jo bo stisnila še malo močneje, bo deklici strla glavo. A zdaj je vseeno, iz Rebinih oči je izginil še zadnji odtenek modre barve. Obrisala si je solze in še zadnjič vdihnila vonj njenih las, potem ko ji je z ušesa iztaknila spominsko kartico.
Negibno telo je prislonila na drevesno korenino in se nasmehnila. Spomnila se je trenutka ko je Rebo prvič videla golo - čepela je ob drevesu in lulala po suhem listju. Tisti dan sta celo nabrali nekaj gob, a to so bili spomini iz drugih časov, z drugega planeta.
Hello je iz sna zbudil bobneč zvok, z njene desne pa je zapihal radioaktiven veter. "Sivi mož prihaja" je pomislila.
Stekla je proti sredini peščine iz katere sta štrlela dva orjaška rotorja. Vstopila je v razsuto kopilotovo kabino in s ključem zagnala terminal. Ta se je zasvetil zlovešče rdeče in steklenemu prostoru dodal še nekaj vročine. Deset prstov je zaplesalo po hologramski tipkovnici in vneslo naslednje poročilo:
Biotop 515 je kontaminiran…STOP
Operacija RAZVOJ naj se nemudoma prekine….STOP
Pilot in Kopilot sta mrtva… STOP
Po vratu ji je stekel mrzel pot in ji močil zaščitni neopren. Opazila je da se ji trese roka, ko je stisnila tipko POŠLJI. Globoko je vdihnila zadušljivi zrak in priklicala Adama. Iz zvočnika je spregovoril monotoni glas:
"Stotnica Cain, kaj lahko storim za vas?"
"Takoj zaženi sekvenco 'Stisni in odvrzi'."
"'Stisni in odvrzi'? Ste prepričani da želite to stotnica?"
"Adam to je moj zadnji ukaz. Odštevalni čas nastavi na 300 utripov od trenutka ko zapustim kabino."
"300 utripov… potrjeno. Stotnica želite še kaj drugega?"
"Ne Adam, to bo vse."
V zvočniku je kratko škrtnilo, Hella pa se je odlepila od komandnega pulta. Stopila je iz razbite kabine in se ozrla po terenu. Ozračje je bilo sedaj že močno zgoščeno, sive meglice so si podale roko in postajale vse bolj strupene. Hella je odvrgla vizir in napolnila pljuča; okus po kovini se ji je zažrl v dlesni, jezik pa ji je rahlo zatekel.
Še zadnjič je stopila do Rebe, oziroma tistega kar je od nje ostalo. Postavila se je v bojno pozo, s pasu pa je snela svoj žarmeč. V ušesno režo si je vstavila Rebino spominsko kartico in jo zagnala. Po hrbtu so jo stresli mravljinci ko so zaigrale fanfare.
"Računaj name 'mala'! Še danes zapleševa….." je zašepetala stotnica. Žarmeč je zasvetil na polno in razgalil Helline bojne brazgotine. Pognala se je v tek, naravnost v objem Sivega moža.