NMN literarni natečaj - Vzrok & posledice




"Zgodilo se je nekaj izjemnega. Nekaj monumentalnega. Spremembe, ki jih je ta dogodek prinesel, so široke in daljnosežne, in čeprav je minilo že kar nekaj časa, morda še niso vidne vse spremembe. Na vas kot avtorjih je, da se odločite, kaj točno se je zgodilo, in ali domine še vedno padajo ali se je vse že… morda ne umirilo, temveč ustalilo."

V nadaljevanju objavljamo razpis za literarni natečaj Na Meji Nevidnega za leto 2020:

Nabrusite pero (ali pa tipkovnico) in nas popeljite v globine svoje domišljije! Več o komisiji in nagradah bo znano v prihajajočih mesecih, vsekakor pa bomo zmagovalne zgodbe in njihove avtorje pobliže spoznali na NMN 2020.
Prispevke bomo sprejemali do sobote, 15. avgusta 2020 do 23:59. Zmagovalec bo razglašen na dogodku Na meji nevidnega, 19. septembra 2020.

Prispevke zbiramo na elektronskem naslovu natecaj@nmn.si.

Pravila in omejitve za poslane zgodbe:
  • Dolžina besedila naj bo med 500 in 1500 besed.
  • Žanrsko zgodba ni omejena. Lahko se dogaja v sodobnih časih, lahko je fantazija, znanstvena fantastika, alternativna zgodovina ali karkoli drugega.
  • Mora imeti obliko kratke zgodbe. To pomeni da ni le poglavje v večjem delu, temveč samostojna enota. Ravno tako to niso anali – le-ti znajo biti zanimivi, a le ko je bralec že čustveno vpleten v svet.
  • Zgodba mora biti napisana v slovenščini. Zgodb v angleščini letos ne sprejemamo.
  • Vsak udeleženec lahko na natečaju sodeluje le z eno zgodbo.
  • Zgodbo nam do 15. 8. 2020 ob 23:59 pošljite po elektronski pošti na naslov: natecaj@nmn.si s pripisom “Za literarni natečaj”.
Strokovna žirija natečaja:
Zasedbo žirije, ki bo prebirala vaše zgodbe, bomo objavili v naslednjih mesecih.

Sponzorji ter nagrade za najboljše prispevke:
Nagrade in sponzorje natečaja bomo objavili v naslednjih mesecih.

Rok za oddajo prispevkov je 15. avgust 2020


Komentarji