NMN literarni natečaj 2019: Kaj pa če ...


Spodaj objavljamo razpis za letošnji literarni natečaj Na meji nevidnega 2019.

TEMATIKA LETOŠNJEGA LITERARNEGA NATEČAJA: KAJ PA, ČE...

"Tokrat se boste namesto z naslovom ali konkretno temo spoprijeli z nečim malo drugačnim. Dobili boste kratek osnutek ideje, koncepta, ali zgodbe, ki jo morate dopolniti in razširiti na čim bolj nenavaden, izviren in seveda zanimiv način. Kar se tiče žanra, omejitev ni: lahko je znanstvena fantastika, fantazija, komedija, tragedija …"

Uporabite enega od naslednjih treh osnutkov 

     I.) Pojavila se je tehnologija, ki omogoča, da se iz trdnih materialov vseh vrst – glina, keramika, kamen – razbere zvočne zapise iz preteklosti. Toda pogovori, ki jih ta tehnologija razkrije, nam pokažejo zgodovino v novi, srhljivi luči…

     II.) Tvoja hčer mirno spi v svoji postelji, a ker si slišal(a) nekaj, se odločiš preveriti, kaj se dogaja. In čeprav je zdaj povsem nepremičen, si prepričan(a), da se je njen medvedek še nekaj trenutkov prej premikal proti lesenem meču in ščitu. 

     III.) Tvoje orožje se je začelo pogovarjati s teboj. Poleg očitnega, je tu še ena težava: nikoli si nisi lastil(a) orožja. 

Zgodbe bodo sprejemali do petka, 9. avgusta 2019, zmagovalec pa bo razglašen na dogodku Na Meji Nevidnega, 14. septembra 2019.

Pravila literarnega natečaja: 

- Še neobjavljene zgodbe dolžine 500 – 1500 besed
- Vaša zgodba mora imeti začetek in konec
- Prispevke sprejemajo v slovenščini in angleščini
- Vsak udeleženec lahko na natečaju sodeluje le z eno zgodbo
- Zgodbo pošljite po elektronski pošti na natecaj@nmn.si z zadevo “Literarni natečaj 2019”
- ROK ZA ODDAJO PRISPEVKOV JE 9. AVGUST 2019

Uredništvo ZF


Komentarji