[TV] The Boys: 1. sezona



The Boys (Fantje) je ameriška "TV" serija o superheroijih, narejena po istoimenem stripu avtorjev Garetha Ennisa in Daricka Robertsona. Za Amazon je serijo iz stripa v slikosučno obliko prenesel Eric Kripke, nedavno pa je bila potrjena tudi druga sezona.

The Boys je ena najboljših serij, ki sem jo imel priliko videti v zadnjem času. Glede zvestobe izvirniku ne morem reči ničesar, saj nisem bral stripa, a v poplavi Marvelovih in DC filmov in TV serij, lahko potrdim, da so "Fantje" prinesli še kako prepotrebno svežino v superherojski žanr, ki dominira po kinematografih že več kot desetletje. Da o vse serijah, ki so sledile ne izgubljam besed ...
Preberite še: Jaka Tomc: Poznam superjunaka
Serija sama po sebi ni namenjena mladoletnim. Vsebuje nazorne prikaze nasilja, spolnosti ter uživanja nelegalnih substanc. Temu navkljub se vseh obravnavanih tematik loti z enako mero resnosti in črnega humorja.

Quis custodiet ipsos custodes?
“Kdo bo varoval varuhe same?” bi lahko rekli, je tisto glavno vprašanje s katerim se ubada celotna serija. Superjunaki so priljubljeni, ljubljeni, slavni, vplivni, njihove nadnaravne moči pa jih postavljajo nad preostanek človeštva. Snemajo filme, imajo igrače, albume in vso ostalo licenčno drobnarijo, ki jo plebs obožuje, medtem ko so sami konec koncev zgolj uslužbenci zasebne korporacije.



A tudi superjunaki so samo ljudje, in tisti, ki so na vrhu prehranjevalne verige, niso kakor bi bilo pričakovati, plemeniti, dobrosrčni in pripravljeni priskočiti na pomoč ljudem v stiski. Če bi rekli, da imajo svoje grehe, bi bilo premalo. Več kot imajo moči, bolj pokvarjeni so.

Tu pridejo na vrsto "Fantje", za nekatere kriminalci, za druge prepotrebna palica, ki lahko tudi najmočnejše med superjunaki spravi na kolena, če že ne v red.

Serijo vsekakor priporočam vsem ljubiteljem žanra, ki si želijo odmik od klasičnega superjunaštva, ki je samo sebi namen.




Komentarji